Ředkvičkovo-brynzový krém s křenem v šunkovém hnízdě
28.11.2012 09:49
Pro 4 osoby
Příprava 20 min
Suroviny:
- 125 g směsi listového salátu (například rukola, baby špenát, ledový salát)
- 200 g plátkové šunky
- 180 g sýra cottage (1 balení)
- 100 g brynzy
- 1 svazek ředkviček
- 2 lžíce čerstvě strouhaného křenu
- 3 lžíce nasekané pažitky
- panenský olivový olej
Postup práce:
- Křen nastrouhejte najemno a promíchejte se sýrem cottage a nadrobenou brynzou.
- Ředkvičky nakrájejte na tenké nudličky a zlehka je spolu se sekanou pažitkou vmíchejte do brynzového krému.
- Na talíře rozložte po obvodu salát promíchaný se lžící olivového oleje. Do středu naaranžujte hnízdo z plátků šunky a to naplňte ředkvičkovo-brynzovým krémem.
- Díky slané brynze není třeba solit. Podávejte s pečivem.