Grilované žampiony plněné česnekovým jogurtem a šunkou

22.02.2013 02:07

Grilované žampiony plněné česnekovým jogurtem a šunkou

Pro 4 osoby
Příprava 25 min

 

Suroviny:

  • 12 ks žampionů s průměrem asi 6 cm (ca 500 g)
  • 100 g bílého smetanového jogurtu
  • 100 g sýra čedar
  • 100 g plátkové šunky
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • petrželka na ozdobu
  • sůl

Postup práce:

 

  1. Z žampionů odřízněte nožky. Ty můžete spotřebovat jinak, například nakrájet do polévky nebo pod dušené maso.
  2. Žampiony vložte do pekáčku spodní stranou kloboučků nahoru a na středně vyhřátém grilu grilujte ca 8 minut.
  3. Mezitím promíchejte jogurt s rozmačkanými stroužky česneku, lžičkou soli, vejcem, nahrubo strouhaným sýrem a na kostičky nakrájenou šunkou.
  4. Tekutinu, kterou žampiony pustily, vylijte a naplňte je jogurtovou směsí. Vraťte dopéct na dalších ca 8 minut pod gril, než povrch krému zezlátne.
  5. Rozdělte do talířů a podávejte.