Brokolicové bochánky s arašídy, šunkou a curry krémem

28.11.2012 09:45

Pro 2 osoby

Příprava 30 min

Suroviny:

  • 400 g brokolice (1 hlávka)
  • 200 g plátkové šunky
  • 120 g strouhanky
  • 50 g pražených solených arašídů
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř
  • tuk nebo olej na smažení
krém:
  • 1 kelímek zakysané smetany (150 g)
  • 1 lžička curry koření
  • dvě špetky soli

Postup práce:

  1. Brokolici rozeberte na růžičky, odvažte 400 g. Brokolici vhoďte do vroucí osolené vody a povařte doměkka asi 8-10 minut.
  2. Sceďte a nechte trochu vychladnout.
  3. Na curry krém smíchejte zakysanou smetanu, sůl a curry koření. Šunku nakrájejte na čtverečky. Arašídy nadrťte v hmoždíři a část odložte na ozdobu.
  4. Brokolici nasekejte najemno nožem na prkýnku nebo v robotu či v sekací nádobě tyčového mixéru (zde je třeba množství zpracovat postupně). Vmíchejte strouhanku, na kostičky krájenou šunkou, arašídy a vejce. Podle chuti osolte a opepřete.
  5. Ze směsi tvořte v mokrých rukou malé bochánky, které klaďte do rozpáleného tuku nebo oleje. Opékejte na mírné teplotě po obou stranách dozlatova.
  6. Podávejte teplé nebo studené potřené curry krémem a ozdobte zbytkem drcených arašídů.